Meaco

Meaco luftavfukter og luftrenser

När Chris och Michelle Michael började Meaco 1991 var målet att specialisera sig i övervaknings- och kontrollutrustning för museer och konstgallerier. För detta ändamål byggde de en rad produkter som avfuktare, luftfuktare, termohygrografer, termohygrometrar och andra museumsorienterade mätinstrument. 1992 utvecklade Meaco världens första radiobaserade miljöövervakningssystem i samarbete med Victoria and Albert Museum i London. Detta gav Meaco en mycket högre profil och under de närmaste tio åren etablerade sig Meaco sig som en av de viktigaste leverantörerna av luftfuktighetsövervaknings- och kontrollutrustning till museer över hela Europa.

Under 1999 kontaktades Meaco av Mitsubishi Electric för att bli sin enda distributör för sitt sortiment av bärbara avfuktare i U.K. Detta var starten på ett framgångsrikt förhållande som fortsätter till denna dag.

Under 2005 sålde Chris och Michelle museumssidan av verksamheten för att koncentrera sina ansträngningar på den snabbt växande försäljningen av avfuktare för privat bruk.

Under 2009 fortsatte expansionen, och Meaco blev tillverkare av avfuktare med erfarenhet av att arbeta i museer, distribuera Mitsubishi Electric och lyssna på kunder för att säkerställa att varje avfuktare inte bara löser ett problem utan också förbättrar användarens livskvalitet. Vårt nära samarbete med kunder gör det möjligt för oss att designa avfuktare för att säkerställa att de ger den funktionalitet som europeiska konsumenter behöver.

Meaco anses nu vara en stor aktör inom den internationella avfuktningsindustrin som säljer till 20 länder i hela Europa.

Under 2014 och 2015 vann Meaco två Which utmärkelser för Meaco DD8L och Meaco 20L Platinum avfukter. Meacos har produkter under de senaste åren vunnit flera tester i Norge och Storbritannien.

År 2015 introducerades MeacoClean-serien av luftrenare som återigen flyttar industrin framåt och 2016 två revolutionerande nya avfuktare i Which? Bäst Köp DD8L Zambezi, beskrivet av olika granskare som världens bästa avfuktare, och Europas första DC Invertor-avfuktare, Meaco 25L Low Energy Dehumidryer, vilket är ett riktigt alternativ till torktumlare.