Hur fungerar den?

Hur fungerar en avfuktare med sorption?
De flesta avfuktare på marknaden är avfuktare med kompressor. Under de senaste åren har det blivit allt vanligare att använda avfuktare med sorption. Hur fungerar en avfuktare med sorption?

På insidan av avfuktaren sitter en sorpsjonselement. Detta är ett hjul tillverkat av av Zeolitt. Luften från rummet blåses genom detta hjul, och Zeolitten ​​tar upp fukt från luften. Hjulet är nu mättad med fukt och upphettas sedan så att fukten släpps. Denna fukt blåses sedan in i en kondensor där fukten görs om till flytande vatten. Det flytande vattnet strömmar ned till vattentanken, eller leds till avloppet med en slang.

Denna process är oberoende av temperaturen. En avfuktare med sorption fungerar lika bra i en kall källare och en varm tvättstuga. Den torra luften blåses tillbaka in i rummet är 10 till 12 grader varmare än luften som kom in, så en avfuktare med sorption bidrar till att värma rummet.

En avfuktare med sorption används ofta i kalla platser som krypgrund, kall källare, båt, husvagn, garage, förråd och obebodda områden. Avfuktaren kan mycket väl användas i uppvärmda rum också. Avfuktare med sorption kan med fördel användas ner till noll grader.

Fördelarna med sorption är:
- optimal effekt ner till noll
- tyst med låg ljudnivå
- låg vikt tillåter avfuktaren lätt kan flyttas runt

Speciellt för Meaco DD8L Standard: Denna avfuktare kan också hängas på väggen om du köper väggfäste separat.