Fukt i garaget

Fukt i garaget

Fukt i garaget.
Hur skyddar du din bil eller motorcykel mot fukt och rost?

Att lämna en bil eller motorcykel i ett garage över vintern kan ge många oönskade effekter, i ett fuktigt garage kan din ögonsten börja rosta. Dessutom kan det bildas korroision i elsystemet och mögel kan
börja äta av mattor och läder.

Meaco gick ett steg extra när de skulle hjälpa Colin med sin klassiska Lotus bil under den fuktiga vintern.

Efter sommaren kontaktade Colin Meaco efter att han identifierat att det blev problem med fukt i garaget. Meaco förklarade då skillnaden på en  avfuktare med torkrotor (sorption) och en med kompressor.
Eftersom att han redan hade planerat att sätta in isolering och lite värme så föll valet på en avfuktare med kompressor ur Meacos Platinum serie.

Efter installationen av Meacos avfuktare så fick Meaco fortlöpande rapportering från Colin, där det stod:

"Luftfuktighetskontroll,
Avfuktaren Meaco Platinum fungerar bra. Avfuktaren startar kompressorn var 30: e minut, testar fuktigheten och drar fukten ner till inställningspunkten och stängs sedan av i ytterligare 30 minuter. Jag har den på den lägsta fläkthastigheten (150m3 / timme) så den drar cirka 200 watt.

Utan bilen inne i garaget (nästan dubbelt så mycket luftvolymen) minskade den fuktigheten från 87% till börvärdet på 55% på mindre än 4 minuter! Eftersom garaget är mycket välisloerat, förväntar jag mig att det inte kommer att finnas mycket mer fukt sen.
Jag har monterat en slang på avfuktaren för att dränera vattnet kontinuerligt ut ur garaget.

Frostvakt
Jag ställde in termostaten på 5 grader på rörvärmaren. Jag förväntar mig inte att den kommer att gå så mycket den torkade luften från avfuktaren är lite uppvärmd och isoleringen och tätningen av garageplatsen är så effektiv. Det är dock braa att vara på den säkra sidan (försäkringspolicy) för att säkerställa att avfuktaren alltid är i driftområdet (över 5 ° C) och följaktligen installerade jag värmaren bredvid och under luftintaget för avfuktaren.

Låg energiförbrukning
Detta har varit ganska tillfredsställande att se. Jag har ett övervakningssystem för min elektriska förbrukning som registreras på en webbplats. Hushållens belastning på cirka 250W uppstår vid cirka 200w var 30: e minut och är bara högre några minuter innan avfuktaren går ner i varvr igen, så det är verkligen låg energiförbrukning.

Slutsats
Det nya garaget mår riktigt bra och är faktiskt en mycket bättre förvaringsmiljö för bilar än garaget integrerat i mitt hus. Meacos avfuktare går mycket bra och har verkligen extremt låg energiförbrukning.

Jag är glad att jag gjorde det test och tackar er så mycket för er hjälp."

Colin

Teamet på Meaco tackade för den positiva feedbacken och önskade Colin många trevliga resor med sin nya Lotus. Det kräver mycket för att ta hand om gamla bilar. Att hålla bilen torr ger mindre rost och mindre korrosion, och bilen kommer att få en längre livslängd.

Hör av dig till oss på 24nordic om du vill ha hjälp att välja rätt avfuktare till garaget.