Barn och bebisar

Blogg om barn och inomhusluft

Vad innehåller egentligen din inomhusluft?
Hur är luftkvaliteten hemma hos dig?

5 saker du borde veta om kvaliten på inomhusluften.
Många tror att vi har ren luft överallt i Sverige, tyvärr är det inte så. Här är 5 saker att tänka på när det gäller inomhusklimatet för dig och din familj.

1. Studier visar att 75% av inomhusluftpartiklarna kommer från källor inomhus. Så det hjälper inte så mycket om du har ett ventilationssystem som tar bort föroreningar från utsidan, när det mesta kommer från insidan.

2. Partiklarna kommer från matlagning, elektronik, möbler, leksaker och uppvärmning.

3. En av de största bovarna till dålig inomhusluft är stearinljus.

4. Mögel, bakterier och mikroorganismer växer och växer inomhus. För att förhindra detta kan man använda en avfuktare för att hålla luften torr och minska tillväxten av dessa.

5. Det finns farliga ämnen i barnrummet. Leksaker, nallebjörnar, kläder, fukt och damm är vanliga källor till dåligt inomhusklimat i barnrummet. Använd en luftrenare för att skydda de små lungorna från farliga ämnen.

Att ha god luftkvalitet utan föroreningar är viktigt för dig och din familjs hälsa. Små barn är ofta särskilt utsatta. Barn behöver inte växa upp i sterila miljöer, deras immunförsvar gynnas av att förlita sig på naturliga sjukdomar och
partiklar. Det är de onaturliga partiklarna som våra barn bör skonas mot. Det är just de partiklar som kommer från möbler, färg, renovering, elektronik och konstgjorda leksaker.

Ta inga chanser när det gäller dina barns hälsa. Se till att säkerställa ett bra inomhusklimat. Det är det minsta vi kan göra för våra små.